0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Hovedlyskaster for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Hovedlyskaster til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Hovedlyskaster for lastebiler
 • Kjøp billige Hovedlyskaster med 14 dagers returrett
  14 dagers returrett
 • Alltid lave priser på Hovedlyskaster lastebil
  Beste pris-granti
Hovedlyskaster katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Hovedlyskaster for TOPP lastebilmerker

Hovedlyskaster til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Hovedlyskaster for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Hovedlyskaster Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Hovedlyskaster til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Et hovedlys er ansvarlig for å lyse opp veien foran kjøretøyet, og formidle varselsignaler til andre veifarende. Komponenten kalles også for en hovedlysenhet, og kombinerer nær- og fjernlys, markeringslys, blinklys og dagskjørelys. Fremre belysningsenheter installeres på begge sider av lastebilen.

Ulike typer hovedlys for lastebiler

Etter hvilken type lampe som brukes:

 • Wolfram: De krever ikke mye strøm og er billige. Lyseffekten er ganske lav og levetiden er ikke lang, opptil 1000 timer i gjennomsnitt.
 • Halogen: Den mest utbredte varianten. De er kraftigere enn wolfram, og varer lengre, ca. 1500 timer.
 • Gassutladning: Kraftig lysstråling genereres på grunn av oppvarmet xenon-gass. Gjennomsnittlig levetid er 2000 til 3000 timer. Ettersom utsiden av produktene ikke blir varme, kan de plasseres i diffusorer av plast. Ulempen er at disse bildelene er kostbare.
 • LED: De er kompakte, skaderesistent og økonomiske. De sikrer optimal belysning. Levetiden er 3000 timer og mer. LED er mindre kraftig enn HID xenon-lamper, og den høye prisen er ulempen.

Etter formen på reflektor:

 • Parabolsk: Jo større reflektoren er på disse produktene, jo høyere er lyseffekten.
 • Kompleks form (delt i flere deler): Hver av dem reflekterer lys på en bestemt måte, og sikrer dermed den mest ensartede belysningen.
 • Ellipsoidisk: De brukes til projektortype lys. Komponentene er små i størrelsen, men produserer likevel intenst nok lyseffekt.

Funksjonsfeil og årsaken til feil

Som oftest forårsaker mekaniske skader og skader etter høy temperatur svikt i lykteglassene på hovedlysene for både personbiler og lastebiler. Når for kraftige lamper installeres kan dette forårsake smelting, og glasset kan sprekke ved trafikkulykker. I tillegg kan komponenten bli skadet på grunn av feil montering, og fordi driftsreglene ikke overholdes.

Glødelamper kan ryke på grunn av kortslutning, fuktighet kan forårsake oksiderte kontakter og utslitte ledninger kan ryke. I mange tilfeller behøves det ikke å bytte ut hele enheten til komponenten, det holder å installere et nytt element i stedet for den som er skadet. Det eneste unntaket er hermetisk lukkede LED-hovedlys.

Hvordan å oppdage defekte hovedlys i en lastebil

Defekt komponent indikeres av dempede eller fraværende lys. Dessuten kan lysstrålen kan bli forskjøvet, eller lysene kan flimre etter at de er slått på.

Komponenten må byttes hvis inspeksjonen avslører sprekker og hakk på diffuseren eller spor etter smelting. Etter at komponenten er fjernet, kan skadene identifiseres visuelt.

Under vedlikehold, kan de elektriske ledningene bli diagnostisert med spesialisert utstyr. Fagfolk måler for eksempel ofte motstand, spenning og strømstyrke i kretsen.

AUTODOC: praktisk handel på nett

Man kan kjøpe hovedlys for lastebiler svært billig i nettbutikken vår. Takket være den brukervennlige nettsiden vår og det enkle navigasjonssystemet, kan du handle på nett på et par minutter. Vi tilbyr våre kunder bare produkter av topp kvalitet til rimelige priser.

loader Vennligst vent...