0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Generator for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Generator til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Generator for lastebiler
 • Kjøp billige Generator med 14 dagers returrett
  14 dagers returrett
 • Alltid lave priser på Generator lastebil
  Beste pris-granti
Generator katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Generator for TOPP lastebilmerker

Generator til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Generator for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Generator Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Generator til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Dynamoer til lastebiler konverterer mekanisk energi fra veivakselen til elektrisk strøm. Strømmen fra dynamoen lader opp batteriene til det elektriske utstyret i kjøretøyet.

Typer dynamoer til lastebiler

Avhengig av utformingen, kan disse komponentene deles inn i følgende grupper:

 • Med børster. Vanligvis kompakte og lette. Det anbefales å demontere enheten en gang i året for å sjekke tilstanden på børstene, og erstatte dem om nødvendig.
 • Uten børster. Fordelene ved disse er pålitelighet og holdbarhet. De må vedlikeholdes før sommer og vinter.

Enhetene i katalogene kan også skille seg fra hverandre etter følgende parametere:

 • Spenning. Kan være 24 volt eller 28 volt. I dynamoer til personbiler er den vanligvis 12 volt.
 • Verdi på spenningen. Kan være på opptil 55 A eller 100 A.
 • Ytelse og dimensjoner. Lastebiler utstyres med større og tyngre dynamoer enn personbiler.
 • Plassering av kjøleviften. Den kan være plassert på akselen, nær det fremre dekslet til huset, eller på innsiden av delen. I det siste tilfellet blir impelleren plassert foran rotoren eller på tuppen.
 • Materialet i viften. Produsentene bruker ofte plast eller metall.
 • Designet på remskiven. Den kan være dobbel for to drivremmer eller enkel for en poly-V rem.

Funksjonsfeil og årsaker

Feil på hovedkomponenten inkluderer, for eksempel, sprekker i remskiven på grunn av vanlig slitasje eller feil under installasjon. Hvis enheten har børster, kan de bli slitt ned over tid. Dessuten kan fukt noen ganger føre til at diodebroen kortslutter. I så fall bør man kontakte et verksted: fagfolkene vil kunne avgjøre om delene kan byttes ut individuelt, eller om hele enheten må byttes. Sistnevnte anbefales ofte når de indre viklingene er skadet, noe som kan oppstå på grunn av kortslutning i kjøretøyets elektriske system.

Slik oppdager du feil

Dynamoer for lastebiler har ikke en bestemt avgrenset levetid. De må diagnostiseres med spesialverktøy, så dette arbeidet bør overlates til profesjonelle. Du kan også kontrollere enheten selv med et voltmeter. Sett motorhastigheten til 3000 o/min., aktiver vindusviskerblad, varmeapparat og hovedlys, og mål spenningen på batteriterminalene. Avvik fra normal verdi indikerer vanligvis et behov for reparasjon.

AUTODOC: Praktisk netthandel

I nettbutikken vår kan du kjøpe en dynamo som sikrer uavbrutt strømforsyning i lastebilen din. Send inn bestillingen din på nett i dag, så sende vi varen din så fort som mulig. Se om det ikke finnes en kampanjene som gjelder for kjøpet ditt. Da kan du spare enda mer! Det er alltid raskt og rimelig å handle hos AUTODOC!

loader Vennligst vent...