0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Luftfilter for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Luftfilter til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Luftfilter for lastebiler
  • Kjøp billige Luftfilter med 14 dagers returrett
    14 dagers returrett
  • Alltid lave priser på Luftfilter lastebil
    Beste pris-granti
Luftfilter katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Luftfilter for TOPP lastebilmerker

Luftfilter til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Luftfilter for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Luftfilter Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Luftfilter til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Luftfiltre til motor er et element i motorens luftinntak som beskytter motoren i lastebilen mot skitt, og forlenger dermed levetiden. Komponenten fanger opp fremmede partikler, og forhindrer at de trenger seg inn i motoren sammen med luften.

Ulike typer luftfiltre for motorer i lastebiler

Katalogene til produsentene inneholder to typer komponenter:

  • Hoved: De er plassert inne i luftfilterboksen. De mest vanlige blant dem er sylindriske produkter med ramme. Arbeidsdelen er vanligvis laget av papir som er i stand til å holde på støv og fuktighet. Enhetene er ofte utstyrt med tetninger for å sikre at de er tette.
  • Tillegg (forfilter): De monteres separat, før hovedelementet. Du trenger dem hvis lastebilen ofte brukes i terreng. De kan være både sylindriske og panelformet. Sistnevnte er mer kompakt og billigere.

I motsetning til filterkomponenter for personbiler, er de svært store, og har derfor et stort område for rensing. Dette har direkte sammenheng med motorens slagvolum. Jo høyere denne verdien er, jo større er de generelle filterdimensjonene. Dessuten kan komponentene kan ha forskjellige størrelse på gjenger, gjennomstrømningskapasitet, osv.

Funksjonsfeil og årsaken til feil

Ved å fange opp støv, blir produktet gradvis tilstoppet og mister evnen til å slippe gjennom luften. Som regel må komponenten skiftes ut etter 10-15 000 kilometer. Den kan svikte før tiden, hvis lastebilen stadig kjøres på sand eller grusveier. I så fall, kan levetiden reduseres til 5000 km. kjørelengde.

Noen ganger må du installere ny komponent på grunn av mekanisk skade på filtermediet eller huset. Dette kan oppstå på grunn av en ulykke, olje eller vann trenger seg inn eller feilmontering.

Hvordan oppdage feil

De viktigste tegnene på at luftfilteret i lastebilen må erstattes er økt drivstofforbruk, redusert motoreffekt og høyt støynivå under drift. Feil på komponenten kan oppdages under planlagt vedlikehold. Den fjernes fra boksen, og undersøkes for tilstopping og skade. Hvis filteret er tilstoppet eller skadet, er det best å montere en ny komponent. Ellers oppstår det risiko for å skade motoren. Kostnaden for å reparere motoren er mye høyere enn prisen for nytt filterelement.

AUTODOC: praktisk handel på nett

I nettbutikken vår kan du bestille luftfilter, vannpumpe, bremseskiver og andre komponenter for lastebiler på bare noen få klikk. De kvalifiserte spesialistene på kundestøtten vår gir deg gjerne all nødvendig informasjon om produkter, forteller deg om aktuelle kampanjer og kan hjelpe deg med å handle på nett. Velg AUTODOC: vedlikehold av lastebiler er alltid enkelt og lønnsomt med oss.

loader Vennligst vent...