0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Oljefilter for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Oljefilter til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Oljefilter for lastebiler
 • Kjøp billige Oljefilter med 14 dagers returrett
  14 dagers returrett
 • Alltid lave priser på Oljefilter lastebil
  Beste pris-granti
Oljefilter katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Oljefilter for TOPP lastebilmerker

Oljefilter til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Oljefilter for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Oljefilter Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Oljefilter til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Oljefilter til lastebil renser sotbelegg og rester fra motorslitasje fra smøremiddelet. Den er en viktig del av smøresystemet, og bidrar til å forlenge levetiden til mange komponenter.

Ulike typer oljefiltre for lastebiler

Avhengig av konstruksjonen på designet, kan bildelene deles inn i følgende grupper:

 • Utbyttbare: Huset og lokket er en enkelt enhet. Komponentene skiftes ut som en enhet.
 • Patroner: Bare filtermediet erstattes. Vanligvis selges filterpatroner til en lav pris.

Oljefiltre for lastebiler kan være forskjellige etter hvordan de renser. Dette kan for eksempel være:

 • Mekanisk: Skitten fjernes mens arbeidsvæsken passerer gjennom filterelementet. Sistnevnte er vanligvis laget av papir, og kan i tillegg ha metallnetting.
 • Sedimentering: Designet inkluderer en sumptank. Elementer som ikke skal være deg synker ned i den, takket være tyngdekraften.
 • Sentrifugal: Komponentene inneholder en trommelrotor som roterer i høy hastighet under trykket av smøremiddelet, som igjen strømmer fra dysene. Takket være sentrifugalkreftene, renses arbeidsvæsken for urenheter. De forblir på den indre veggen i rotoren.

Funksjonsfeil og årsaken til feil

Som oftest må denne komponenten skiftes ut på grunn av at levetiden er utløpt. Når den fanger opp smuss, blir lastebiloljefilter gradvis tilstoppet, og gjennomstrømningskapasitet forringes. Det kan føre til skade på filterelementet. Omløpsventilen kan også utløses, noe som resulterer i at urent smøremiddel strømmer til komponentene i mekanismen.

I noen tilfeller blir filterelementet tilstoppet for tidlig som et resultat av kjølevæske som kommer seg inn i oljen. Dessuten kan komponenten bli skadet på grunn av feil installering.

Hvordan oppdage feil

Problemer indikeres av at varsellampen for oljetrykk slår seg på. I tillegg kan feilen identifiseres ved å sjekke med peilepinnen. Harde partikler på peilepinnen er bevis på det faktum at filteret ikke fungerer riktig. I så fall, må du installere ny komponent uten å vente på planlagt vedlikehold. Det vil være billigere enn å reparere enheten på grunn av at smøremiddelet renser dårlig.

Akkurat som for filterelementer for personbiler, må nye komponenter installeres ved hvert oljeskift og etter 10-15 tusen driftskilometer.

AUTODOC: praktisk handel på nett

Katalogen i nettbutikken vår tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsprodukter Især kan du bestille et oljefilter her som samsvarer med spesifikasjonene til lastebilen din. Hvis du trenger mer informasjon om AUTODOC, aktuelle kampanjer, levering og betaling, kan du spørre oss via vår nettprat eller telefon. Våre spesialister gir deg med glede all den informasjonen du trenger.

loader Vennligst vent...