0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Lufttørker / -pumpe for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Lufttørker / -pumpe til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Lufttørker / -pumpe for lastebiler
  • Kjøp billige Lufttørker / -pumpe med 14 dagers returrett
    14 dagers returrett
  • Alltid lave priser på Lufttørker / -pumpe lastebil
    Beste pris-granti
Lufttørker / -pumpe katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Lufttørker / -pumpe for TOPP lastebilmerker

Lufttørker / -pumpe til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Lufttørker / -pumpe for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Lufttørker / -pumpe Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Lufttørker / -pumpe til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

I motsetning til personbiler, brukes det vanligvis pneumatiske bremser (trykkluftbremser) i lastebiler. Et lufttørkefilter er en del av dette systemet. Den fjerner fuktighet fra luften som kommer fra kompressoren. Dette reduserer rustskader på komponenter, og dermed kostbare reparasjoner.

Ulike typer lufttørkefiltre i lastebiler

Hovedelementet i denne komponenten er et utbyttbart lufttørkefilter eller patron til lastebil. Dette er en beholder, fylt med granulat som absorberer fuktighet. Det kan være:

  • Zeolitt: Den bevarer egenskapene sine under langvarig oppbevaring.
  • Silikagel: Granulatet er motstandsdyktige mot mekanisk skade.

Avhengig om det brukes andre deler, kan komponentene som erstattes være:

  • Kombinert med oljeutskiller: I så fall er det to filtre i samme hus. En av dem brukes for å fjerne oljekontaminanter fra luften før den kommer inn i avfukteren. Dette reduserer sannsynligheten for at delene i bremsesystemet svikter, noe som reduserer kostnadene for vedlikehold.
  • Standard: De utfører bare sine direkte funksjoner. De er de mest brukte, og i de fleste tilfeller selges de til en lav pris.

Funksjonsfeil og årsaken til feil

Over tid mister absorbenten evnen til å absorbere fuktighet. Dette skjer på grunn av det faktum at det samles opp mye væske under drift. Hvis væsken fryser om vinteren, kan lufttørkeren kollapse. Dette skjer når varmeanlegget er deaktivert.

Ofte slutter fyllet å fullføre funksjonen sin på grunn av oljing av granulatet. Årsaken til dette er økt oljeutslipp fra kompressoren.

Et lufttørkefilter for lastebil kan svikte på grunn av ødelagt tilbakeslagsventil. Dette elementet sender luften, som er tørket av absorbenten, til mottakerne. Ventilen kan for eksempel bli tilstoppet på grunn av at kompressoren ikke fungerer riktig.

Hvordan oppdage feil

Behovet for å installere ny patron kan være indikert av kondens i mottakeren. For å sjekke dette, åpne den tilhørende avtappingsventilen. Dette bør utføres i henhold til produsentens instruksjoner. Tilstanden på mottakeren bør kontrolleres på daglig basis. Fyllet bør byttes ut minst en gang i året før vinteren. Enheten med avfuktere erstattes vanligvis ved feil på ventilen.

AUTODOC: praktisk handel på nett

Må du kjøpe en lufttørkefilter til lastebilen din, eller en patron? Legg inn bestillingen din på nett i butikken AUTODOC i dag, og vi arrangerer rask levering. Trenger du hjelp med å velge ut en komponent fra katalogen? Våre kvalifiserte spesialister gir deg gjerne noen gode råd. Leter du etter sjansen til å kjøpe en komponent av høy kvalitet til en lav pris? Kjøp under kampanjer!

loader Vennligst vent...