0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Eksospotte / tilbehør for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Eksospotte / tilbehør til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Eksospotte / tilbehør for lastebiler
 • Kjøp billige Eksospotte / tilbehør med 14 dagers returrett
  14 dagers returrett
 • Alltid lave priser på Eksospotte / tilbehør lastebil
  Beste pris-granti
Eksospotte / tilbehør katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Eksospotte / tilbehør for TOPP lastebilmerker

Eksospotte / tilbehør til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Eksospotte / tilbehør for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Eksospotte / tilbehør Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Eksospotte / tilbehør til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Lyddempere, ofte kalt eksospotter, for lastebiler er beregnet for å redusere støynivået fra avgasser i trakten for eksosen. Dette elementet inneholder ulike kanaler, ledeplater og kamre, som gjør det mulig å redusere frekvensen på lydvibrasjoner og konvertere dem til varmeenergi.

Ulike typer lyddempere for lastebiler

Katalogene til produsentene inkluderer komponenter med ulike driftsprinsipper:

 • Restriktivt: De absorberer vibrasjoner på grunn av forskjellige diametere på kammeret og eksosrøret. Støynivået reduseres når eksosgassene går fra den smale trakten til eksosen, til et hulrom med større volum. Komponentene er effektive, men de reduserer motorytelsen.
 • Reflektivt: De har en labyrint som gassene strømmer inn i, hvor lyden reflekteres fra veggene gjentatte ganger. Her kolliderer lydbølgene, endrer amplituder og blir nøytralisert. Enhetene har nesten ingen innvirkning på motorytelsen, men de varmes betydelig opp under drift.
 • Absorptivt: Komponentene fylles med et lydisolerende materiale med et riflet rør som går gjennom den. De har et enkelt design, og kan absorbere lydbølger i ulike frekvenser. Effektiviteten til disse enhetene er ganske lav.
 • Resonator: Enhetene har flere kamre, koblet sammen med hullete rør med ulike diametere. De reduserer støynivået uten å bryte strømmen, men kun i et lite frekvensområde.

Komponenter som brukes i kommersielle kjøretøy er som regel mindre effektive enn lyddemperne for personbiler. Det er fordi den maksimale kraften til motoren må bevares.

Komponentene skiller seg også etter hvilket materiale de er laget av:

 • Stål med et beskyttende belegg (aluminium osv.): De har en lav pris, men de varer ikke lenge.
 • Rustfritt stål: De har en speiloverflate som omtrent ikke hindrer gasstrømmene fra å passere. Enhetene er resistente mot negative innvirkninger fra omgivelsene.

Funksjonsfeil og årsaken til feil

Levetiden til lyddempere for lastebiler er ikke begrenset, og de erstattes om de blir ødelagt. Det kan være at komponentene ikke lengre er tette på grunn av korrosjon på metallet, konstante temperaturendringer, dannelse av kondens på innsiden av enhetene eller mekaniske skader. Det er også mulig at delene blir tilstoppet eller at katalysatoren blir gjennombrent.

Slik oppdager du feil

Hvis eksosgasser slipper ut fra undersiden av lastebilen, blir støyen fra den løpende motoren høyere og metallbanking kan høres fra eksosrørene, noe som betyr at elementer i enheten er gjennombrente og separert fra huset. I noen tilfeller oppdages det redusert motorytelse. Hvis du oppdager slike tegn, må komponenten kontrolleres. Hvis du oppdager vanndråper på undersiden av eksosanlegget når den avkjøles, er ikke systemet intakt lenger.

AUTODOC: Praktisk handel på nettet

I nettbutikken vår kan du kjøpe lyddempere og mange andre komponenter til kommersielle kjøretøy, billig og enkelt. Vi har laget en mobilapp, så nå kan du legge inn bestilling hvor som helst, når som helst. Hyppige kampanjer gjør det mulig å redusere kostnadene for reparasjon og vedlikehold av kjøretøyet ditt. Kjøp online hos AUTODOC, og begynn å spare penger med en gang!

loader Vennligst vent...