0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Støtdemper for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Støtdemper til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Støtdemper for lastebiler
 • Kjøp billige Støtdemper med 14 dagers returrett
  14 dagers returrett
 • Alltid lave priser på Støtdemper lastebil
  Beste pris-granti
Støtdemper katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Støtdemper for TOPP lastebilmerker

Støtdemper til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Støtdemper for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Støtdemper Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Støtdemper til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Støtdempere i lastebiler er hovedelementene i hjulopphenget som absorberer støt på ujevne underlag. Komponenten opprettholder kjøretøyets retningsstabilitet, reduserer bremselengden og reduserer svingninger i karosseriet.

Ulike typer støtdempere til lastebil

Katalogene til produsentene inneholder produkter med forskjellig design:

 • Trykkluft: Disse støtdempere justerer klaringen. De holder den på samme nivå, uavhengig av hvor mye lasten veier. Konstruksjonen inkluderer en kompressor, mottaker, kontrollenhet for krets, pneumatiske ledninger og mekanisme for luftfordeling.
 • Hydraulisk: De kan ha ett eller doble rør. Den første er relativt billig. Sistnevnte tåler flere arbeidssykluser.

Akkurat som støtdempere til personbiler kan komponentene være forskjellige avhengig av akselen. Man kan også bestille deler på nettet med ulike egenskaper:

 • Regressive: De takler godt vibrasjoner og krenging av lastebilen. De absorberer ikke støt effektivt nok under kjøring, for eksempel over trikkespor og klaringer mellom betongplater.
 • Progressive: De absorberer godt støt når du treffer på hindringer. Når du manøvrerer, kan kjøretøyet krenge litt.
 • Lineær: De kombinerer egenskapene til komponentene som nevnes ovenfor.

Funksjonsfeil og årsaker

Som regel er levetiden til enhetene over 150 000 driftskilometer. Levetiden avhenger av tilstanden til veibanen og hvor mye lastebilen lastes med. Feil på de dempende enhetene er ofte forårsaket av trykkfall i huset på grunn av naturlig slitasje, korrosjon eller deformerte tetninger. Alvorlige mekaniske skader på komponenten kan oppstå som et resultat av en bilulykke.

Slik oppdager du feil

Komponentene lages i ett stykke, og kan ikke repareres. Når de byttes ut, må de installeres parvis per aksel, altså samtidig bakre eller fremre støtdempere på lastebilen.

Det må installeres nye støtdempere når selv de minste hindringer forårsaker vibrasjon. Andre tegn er hvis karosseriet krenger under manøvrering eller ved brå start og bremsing. Enheten bør diagnostiseres og vedlikeholdes hvis bremselengden øker og det er vanskelig å holde lastebilen i kjørefeltet.

Feil på komponenter kan identifiseres visuelt ved ujevn dekkslitasje, samt lekkasjer fra huset. Hvis lastebilen er utstyrt med pneumatiske støtdempere, kan de bli defekte tidligere på grunn av vintervær. Ettersom denne typen komponenter er ømfintlige overfor lave temperaturer, kan det oppstå forskyvninger i lastebilkarroseriet.

AUTODOC: Praktisk netthandel

Ser du etter en nettbutikk med rimelige priser og produkter av høy kvalitet? Bli kunde hos AUTODOC! Her kan du kjøpe støtdempere til lastebiler og andre produkter fra pålitelige merker. Du kan du bestille alt du trenger enda billigere under kampanjer. AUTODOC – folk som verdsetter tid og penger velger oss!

loader Vennligst vent...