0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Skivebremsebelegg for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Skivebremsebelegg til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Skivebremsebelegg for lastebiler
 • Kjøp billige Skivebremsebelegg med 14 dagers returrett
  14 dagers returrett
 • Alltid lave priser på Skivebremsebelegg lastebil
  Beste pris-granti
Skivebremsebelegg katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Skivebremsebelegg for TOPP lastebilmerker

Skivebremsebelegg til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Mer
Skivebremsebelegg for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Skivebremsebelegg Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Skivebremsebelegg til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Nå brukes bremseklosser og skiver mer hyppig i lastebiler. Disse komponentene har en stabil friksjonskoeffisient, både ved begynnelsen og i slutten av bremsingen. De karakteriseres av høy reaksjonshastighet, og er perfekt for stoppe tunge kjøretøy. De har en flat arbeidsflate som kommer i direkte kontakt med skiven når pedalen trykkes inn.

Ulike typer bremseklosser og skiver for lastebiler

Avhengig av aksel:

 • Foran: De varer i gjennomsnitt i 80 000 til 100 000 driftskilometer.
 • Bak: Disse varer 70 000 til 110 000 km.

I henhold til produksjonsmateriale:

 • Delvis av metall: De inneholder 30 til 65 % metall. De karakteriseres av styrke og holdbarhet De er også ganske bråkete, men effektive, selv under nødbremsing.
 • Lite metall: I gjennomsnitt inneholder de omtrent 10-30 % metall. De er rimelige, men mer utsatt for riper og støvdannelse.

Om det brukes slitasjesensor:

 • Med sensor: De indikerer kritisk slitasje på friksjonsbelegget.
 • Uten sensor: De krever konstant visuell overvåking.
Funksjonsfeil og årsaken

Akkurat som for bremseklosser til personbil, assosieres vanligvis for tidlig eller ujevn slitasje på komponenter i lastebiler med feil på calipere, især at føringer og stempler setter seg fast. Sistnevnte skyldes at støvmansjetter ikke lengre er like hel, og utsettes for fuktighet og smuss.

Hvis et stempel setter seg fastlåst i utvidet posisjon, gnir komponentene mot overflaten til skiven under kjøring. Det kan føre til for tidlig slitasje, samt overoppheting og forbrenning.

Skader på overflaten av skivene, som hakk, sprekker og ujevnheter, er også farlig for klossene. De oppstår ofte på grunn av overoppheting av sistnevnte, for eksempel etter intensiv bruk av bremsemekanismen eller feil under kjøring i nedoverbakke.

Hvordan oppdage feil

Mesteparten av fremre og bakre bremseklosser på moderne lastebiler er utstyrt med slitasjesensor. De bidrar til å overvåke tilstanden på komponentene, og sender signaler til føreren om det er behov for å erstatte dem. Det kan enten være en bestemt lyd eller tilhørende signal på dashbordet.

Til tross for bruk av sensor, anbefales det imidlertid å måle tykkelsen på friksjonsbelegget ved hver eneste service. Verdiene du får skal samsvare med dem som produsenten spesifiseres i den tekniske dokumentasjonen for den spesifikke lastebilmodellen.

Behov for uplanlagt diagnostikk av komponentene indikeres av:

 • Det lukter brent i kupeen under bremsing
 • Avvik fra rettlinjet bevegelse
 • Økt bremselengde
 • Sklir til siden når bremsepedalen slippes opp
AUTODOC: praktisk handel på nett

For å kjøpe reservedeler, raskt og billig, bli kunde i nettbutikken vår. Takket være et enormt utvalg av produkter, garanterer vi at du kan kjøpe bremseklosser til lastebiler av ethvert merke og modell. Våre spesialister svarer umiddelbart på alle dine spørsmål, og klargjør komponentene for sending. Rimelige priser er en hyggelig bonus, i tillegg til våre tjenester av høy kvalitet.

loader Vennligst vent...