0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Frostvæske for lastebil

Velg ditt kommersielle kjøretøy
Velg riktig modell under for å sikre at delene er kompatible, når du skal finne Frostvæske til lastebiler og andre arbeidskjøretøy.
1
2
3
Ytterligere informasjon
Bestill billige Frostvæske for lastebiler
  • Kjøp billige Frostvæske med 14 dagers returrett
    14 dagers returrett
  • Alltid lave priser på Frostvæske lastebil
    Beste pris-granti
Frostvæske katalog for lastebiler - velg ut på nettbutikken AUTODOC

Frostvæske for TOPP lastebilmerker

Frostvæske til kommersielle kjøretøy av høy kvalitet: Toppmerker

Frostvæske for lastebiler: Bestselgere fra katalogen vår
Disse varene kjøpes mest fra katalogen for Frostvæske Et stort produktutvalg fra de beste merkene hjelper deg med å velge Frostvæske til spottpris, og som passer best til din lastebil eller kommersielle kjøretøy.

Frostvæske brukes i lastebilens kjølesystem. Den sirkulerer gjennom spesielle kanaler som kobles til radiatoren. Det nødvendige trykket i systemet vedlikeholdes av en pumpe. Væsken har et lavt frysepunkt og høyt kokepunkt.

Ulike typer frostvæske for lastebiler

Katalogene til produsentene inneholder væsker med ulike typer tilsetningsstoffer. De deles opp i henhold til den allment aksepterte klassifiseringen utviklet av American General Motors Corporation.

  • G11 (hybrid): I tillegg til organiske, inneholder den en basisgruppe med uorganiske tilsetninger. Den kan brukes som kjølevæske både i personbiler og i kommersielle kjøretøy. Den har lav pris. Som regel er den grønn, og varer i tre år eller 90 000 km.
  • G12 (karboksylat): Denne typen frostvæske for kommersielle kjøretøy inneholder organiske tilsetninger: karboksylat og etylenglykol. Den brukes mye til lastebiler med høy tonnasje. Den sikrer maksimal kjøling. I de fleste tilfeller har frostvæsken en rødlig farge. Den er også svært motstandsdyktige mot korrosjon. Levetiden til væsken er 5 år eller 150 000 km.
  • G13 (lobrid): Basisstoffet er propylenglykol, som i motsetning til etylenglykol raskt spaltes etter kassering. Denne typen frostvæsken er miljøvennlig, og kan være gul eller lilla. Levetiden er opptil 150 000 km eller 4 til 5 år.

I nettbutikken vår kan du kjøpe kjølevæskekonsentrat. Det fortynnes med destillert vann før bruk.

Særegenheter ved bruk av frostvæske for lastebiler

Det er viktig å bruke frostvæske av samme merke og type, samt unngå å blande ulike typer produkter. Om nødvendig kan du bruke et hydrometer, som er et verktøy til å sjekke tettheten på flytende stoffer med.

Når produktet byttes ut, må du merke deg datoen for prosedyren. Deretter bør du holde deg til produsentens anbefalinger. Hvis lastebilen brukes mye, må konsistensen på væsken sjekkes regelmessig. Hvis den har blitt gelatinøs med ikke-homogene partikler på overflaten, må den byttes. Dessuten kan avleiringer på bunnen av ekspansjonstanken og brunaktig farge på væsken indikere tap av egenskaper. I så fall bør du ikke utsette vedlikeholdet. Det er mye billigere å kjøpe ny kjølevæske enn å reparere motoren etter overoppheting.

AUTODOC: Praktisk handel på nettet

Ønsker du å kjøpe frostvæske for lastebiler eller andre tekniske væsker til gode priser? Ta en titt i nettbutikken AUTODOC. Vi har ofte kampanjer, og da kan du kjøpe alt du trenger til lave priser. Om nødvendig kan du ta kontakt med spesialistene våre på kundeservice. De er alltid glade for å kunne hjelpe deg med å velge riktig produkt. Legg inn bestilling i dag, og vi ordner med levering på null komma niks!

loader Vennligst vent...